==================================== Hotel More -- TRACKING ==================================== Pixel ID : 125628 ====================================

Naši najdraži Grebeni


Kad živite na jednom tako prekrasnom mjestu kao što je Dubrovnik, pravo je umijeće svakodnevno cijeniti ljepotu koja vas okružuje. Vrlo često, kao što se zna dogoditi i s mnogim drugim stvarima u životu, jednostavno se naviknete na nju i uzimate je zdravo za gotovo. Svaka čast iznimkama! smiley No ipak, u trenucima mira, svjesni smo našeg plemenitog kraja te istinski uživamo u našoj prirodi, moru i prekrasnim zalascima sunca... 

Doživljaj hotela More ne bi bio potpun bez poznatih dubrovačkih Grebena i morske pučine – omiljene scenografije naših fotografija. Poseban je gušt nasloniti se na ogradu i pustiti pogled da puca u daljinu. Skupa s pogledom i naše se misli nekako razbistruju. Nadamo se da i naši gosti uživaju u toj toliko potrebnoj dozi ljepote i nadahnuća.

Grebeni su skupina od 11 otočića koji se nalaze na ulazu u Lapadski zaljev, a spadaju u Elafitsko otočje. Tri glavna otočića nose imena: Greben, Kantenari i Vješala. Ostaci su to grebena koji je tvorio cjelinu s poluotokom Lapadom. 

1872. godine sagrađen je i svjetionik na otočiću Greben. Svjetionik je u funkciji od vremena svoje gradnje, no kažu da još od 60-tih godina prošloga stoljeća tamo nema svjetioničara. Navodno, uslijed groznog nevremena, olujnog juga i visokih valova odvalila se stijena teška nekoliko stotina kilograma te razbila prozor i uletila u kuću, pritom djelomično razbivši debele zidove kuće. Nakon toga, tadašnji svjetioničar je napustio Grebene, i otada na njima više nema svjetioničara. 

Grebeni su zanimljivi i „lovcima na oluje“ (storm chasers), koji pokušavaju snimiti tu podivljalu prirodu i ogromne zastrašujuće valove kakvi znaju biti uslijed olujnog juga.

Svako doba dana s pogledom na Grebene nosi jednu svoju ljepotu – bilo da je to prekrasno mirno jutro ili nezaboravni zalasci sunca.

Naši najdraži Grebeni tek su jedna u nizu dubrovačkih ljepota. Sretni smo što krase naš horizont. 

  • Cave bar More
  • Restaurant More
  • Restaurant Tramuntana
2024 © HOTEL MORE d.o.o.
string(9) "blog-post"