==================================== Hotel More -- TRACKING ==================================== Pixel ID : 125628 ====================================

Dubrovnik


Razigrani crveni krovovi i monumentalne zidine okružene plavetnilom Jadranskog mora, prepoznatljive su vizure Dubrovnika, bisera smještenog u podnožju Srđa. Grad je to prebogate povijesti. Stoljećima stara Dubrovačka Republika bila je najveća pomorska sila ovog dijela Jadrana te prva zemlja u Europi koja je zabranila ropstvo i trgovinu ljudima. Jedan od prvih srednjovjekovnih sustava kanalizacije, koji je i danas u upotrebi, i ljekarna franjevačkog samostana koja kontinuirano djeluje od 1317., samo su dio onoga čime se možemo ponositi.

Stara gradska jezgra, okružena zidinama dugim skoro dva kilometra, prava je mala čarolija koju turisti jednostavno obožavaju i unutar koje se nalazi mnoštvo crkvica, spomenika i muzeja. Osim Straduna, glavne ulice i omiljenog šetališta kako lokalnog stanovništva tako i turista, očaravajuća je i svaka manja sporedna ulica. Zbog svoje posebne arhitekture Dubrovnik je dio UNESCO-vog Popisa svjetske baštine od 1979. godine.

Jedinstvenu ljepotu i šarm prepoznala je i filmska industrija pa je tako u posljednjih nekoliko godina Dubrovnik postao filmski set svjetski poznatog serijala Igra prijestolja, kultnih Ratova zvijezda i holivudskog spektakla Robin Hood.

Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik!, zapisao je to poznati irski pisac George Bernard Shaw nakon svog posjeta ovom čuvenom gradu.

Biser Jadrana, kako ga mnogi nazivaju, bajkovit je grad koji bi svaki putnik trebao posjetiti barem jednom u životu.

 

Najvažnije za posjetiti:

Gradske zidine: www.citywallsdubrovnik.hr

Dubrovački muzeji: www.dumus.hr

Lokrum: www.lokrum.hr

Žičara: www.dubrovnikcablecar.com

Dubrovnik Card www.dubrovnikcard.com

A fantastic service and location to stay in, would be glad to stay in again. It’s worth to stay in Hotel More.

Guests of Hotel More, United Kingdom
  • Cave bar More
  • Restaurant More
  • Restaurant Tramuntana
2024 © HOTEL MORE d.o.o.
string(6) "o-nama"